Confidenţialitate

REPUBLICA FANTASTICĂ ROMÂNIA: O femeie vaccinată “la chiuvetă” nu a putut să plece în vacanță în străinătate pentru că nu știa că trebuie și rapel

În anchetele care îi vizează pe românii care și-au cumpărat certificate false de vaccinare a ieșit la iveală faptul că mulți nu știau de fapt cum decurge procesul de vaccinare.

Unii nu știau ce înseamnă cod QR, iar alții habar nu aveau că trebuie să mimeze actul vaccinării de două ori. Drept urmare, pentru că nu figurau în sistem că s-ar fi vaccinat de două ori, nu au avut cum să obțină și certificatul verde.

Potrivit ziare.com, vaccinatorii la chiuvetă au fost amenințați cu darea în vileag de către clienții nemulțumiți că trebuie să aștepte prea mult pentru a intra în posesia certificatului. Alții s-au răzgândit în timpul procesului de vaccinare fictivă și și-au cerut banii înapoi.

Au fost și cazuri în care, tot din cauza timpului lung de așteptare, au cerut banii înapoi pentru că găsiseră să rezolve problema în altă parte.

Mai mult, una dintre clientele asistenților medicali de la Valea Călugărească s-a trezit că a rămas fără certificatul de vaccinare pentru care plătise pentru că nu o anunțase nimeni că trebuie să se prezinte la cabinet și pentru rapel.

Nervoasă că ea și soțul ei sunt singurii din familie ”nerezolvați”, femeia l-a sunat pe intermediar și i-a reproșat că din cauza lui a pierdut și banii plătiți pentru vacanța în străinătate unde nu mai putea ajunge pentru că nu avea dovada vaccinării. Ca soluție de compromis, femeia și-a cerut banii înapoi ca să-și facă testele PCR. Oamenii ar fi plătit 150 de euro de persoană pentru dovada vaccinării.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.  

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.