Social-democratul Paul Stănescu, după eşecul referendumului: Vom face o analiză

Senatorul social-democrat Paul Stănescu este de părere că rezultatul referendumului pentru modificarea Constituţiei reprezintă un eşec nu numai pentru PSD, ci pentru întreaga societate românească şi se va face o analiză pe marginea votului.

Consultarea populară a eşuat din cauza absenteismului.

„Vom face o analiză. Deocamdată, nu ştim exact cauzele care sunt. E un eşec pentru toată societatea românească, nu numai pentru PSD”, a declarat vicepremierul, luni, la Palatul Parlamentului, relatează Agerpres.

Întrebat dacă liderul PSD, Liviu Dragnea, cel care a susţinut acest referendum, trebuie să-şi asume acest eşec, Paul Stănescu a spus: „Nu pot să vă răspund la această întrebare”.

Vicepremierul nu crede că primarii din teritoriu ar fi boicotat referendumul: „Nu. Pur şi simplu, oamenii au refuzat sa vină la vot”.

La referendumul pentru redefinirea familiei au votat 21,08% dintre alegători, potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral Central, disponibile la ora 12,00. Potrivit Legii 3/2000, pentru ca referendumul naţional să fie valabil, este necesară o prezenţă la urne a cel puţin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS