Confidenţialitate

București: Șobolanii i-au adus o amendă de 10.000 de lei unui magazin și au lăsat fără semafor o intersecție | AUDIO

În spațiul public au aparut imagini cu doi șobolani care mancau dintr-un covrig într-un cunoscut magazin din sectorul bucureștean 1.

ANSVSA a închis temporar incinta, iar proprietarii trebuie să facă o deratizare.

Apoi, inspectorii sanitari vor decide redeschidrea unității alimentare.

Președintele ANSVSA, Robert Chioveanu:

”Au aplicat această amendă contravențională în valoare de 10.000 de lei, s-a mai aplicat și suspendarea temporară a activității până la încheierea operațiunilor de dezinsecție, deratizare și dezinfecție.”

Reprezentanții magazinului susțin că intervin cu soluții de deratizare la un interval mult mai des decât prevederile legale, dar sunt surse externe prin care șobolanii intră în clădire.

Sectorul 1 al Capitalei ste invadat de gunoaie în ultimele săptămâni și din cauza conflictului existent între Primărie condusă de Clotilde Armans și firma de salubritate.

Șobolanii au apărut din ce în ce mai des, în magazine și pe marile bulevarde.

”Am avut pentru anumite zone, mai ales depozitele en-gros, mai multe sesizări unde nu erau colectate gunoaiele, nu se asigura o igienizare corespunzătoare”.

Șobolanii produc probleme și în trafic.

Un semafor s-a defectat într-o intersecția din zona Unirii după ce animalele au ros o parte din cabluri, spun reprezentanții Companiei Municipale pentru Managementul Traficului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mihai Bucureșteanu

Foto: Adrian Moraru/Facebook