Soarta coaliției de guvernare se discută luni în ședința Comitetului Executiv al PSD

Liderii social democrași se reunesc în contextul în care, partenerii de la ALDE au pus problema separării și negociază cu Pro România pentru formarea unei noi alianțe politice.

Şi rectificarea bugetară a devenit motiv de dispută.

Tensiunile între partenerii aflați la guvernare au crescut în ultima perioadă.

Preşedintele executiv al social democraţilor, Eugen Teodorocivi, a declarat că PSD este un partid prea mare pentru a fi şantajat.

Pe de altă parte însă – dacă ALDE ar ieşi de la guvernare, Partidul Social Democrat riscă să piardă majoritatea fragila în Parlament.

Aşa că social democrații trebuie să decidă dacă fac concesii şi acceptă să formeze o nouă majoritate alături nu doar de ALDE ci şi de Pro România, partidul lui Voctor Ponta, sau riscă să rămână singur la putere.

În aceste condiții, ALDE cere Partidului Social Democrat să cedeze trei dintre cele mai importante ministere / Ministerul Transporturilor si cel al Dezvoltarii Regionale, dar si unul dintre Educatie si Sanatate.

Deocamdată, premierul a decis să amâne rectificarea bugetară pentru următoarea şedinţă de guvern, după ce purtătorul de cuvânt al ALDE a declarat că, în această formă, rectificarea riscă să ducă la depăşirea ţintei de deficit bugetar.

Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu au vorbit zilele trecute despre o restructurare guvernamentală, reducerea numărului de ministere la 19 și alocarea unui număr „considerabil” de portofolii către o posibilă alianță ALDE-Pro România.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS