Snowden numara minutele pina la plecarea din Rusia

Edward Snowden asteapta documentele care îi permit să iasă de pe aeroportul din Moscova, anunță agențiile ruse de presă. Autoritățile ruse ar fi urmat să-i înmâneze fostului consultant al serviciilor americane de informaţii actele de care avea nevoie pentru a părăsi zona de tranzit a aeroportului, potrivit France Presse

După o lună în care a stat pe aeroportul din Moscova, ‘americanul se pregăteşte să iasă’ – anunță surse citate de agenţia Interfax.

Altă sursă a declarat pentru aceeaşi agenţie că fugarul american şi-a luat toate bunurile personale din camera sa și că ar putea să părăsească aeroportul în orele următoare.

Agenţia RIA Novosti scrie că Serviciul pentru Migrare i-a trimis lui Snowden documentul care îi permite să părăsească zona de tranzit.

Să amintim – fostul consultant al serviciilor americane de informaţii a cerut săptămâna trecută un azil provizoriu în Rusia. Unele țări din America Latină s-au declarat pregătite să îi acorde azil – numai că Snowden nu avea dreptul să părăsească zona de tranzit a aeroportului din Moscova.

Edward Snowden este cel care a dat în vileag existența unui vast program de interceptare a telecomunicațiilor pus în aplicare de serviciile secrete americane. Au fost urmărite, între altele, convorbirile telefonice și e-mailurile populației, dar și comunicațiile unor ambasade ori consulate de pe teritoriul Statelor Unite.