SmartHalo, dispozitivul care-ţi transformă complet modul în care îţi foloseşti bicicleta (VIDEO)

Este, în acelaşi timp, GPS, un instrument de măsură a distanţei, vitezei, elevaţiei, consumului de calorii. Este un far inteligent, o alarmă anti-furt şi  un obiect care te avertizează când te sună cineva la telefon.

Este un obiect de mărimea unui puc de hochei care se montează direct pe ghidon şi nu poate fi desfăcut decât cu o cheie specială, care vine o dată cu produsul.


SmartHalo nu trebuie demontat când descaleci de pe bicicletă şi suportă condiţii atmosferice foarte variate – ploaie, soare direct, zăpadă, gheaţă. Se sincronizează prin Bluetooth cu telefonul.

Cum funcţionează ca GPS? În partea superioară SmartHalo are un cerc de lumini inteligente care se aprind în culori diferite în funcţie de direcţia în care mergi. Îţi stabileşti traseul pe smartphone, apoi bagi telefonul în buzunar şi dai la pedale. Pe ecranul gadgetului, un semicerc de lumina verde în partea din faţă înseamnă că mergi în direcţia corectă, iar acest semicerc se deplasează pe circumferinţa gadgetului ca să-ţi arate încotro trebuie să apuci. Dacă mergi în direcţie opusă, semicercul devine roşu şi e orientat înspre înapoi.

Smart Halo are un far integrat care se aprinde şi se stinge automat în funcţie de luminozitatea de afară – şi, de asemenea, funcţionează doar atâta timp cât bicicleta e în mişcare, deci se stinge singur când ajungi la destinaţie.

Are o alarmă încorporată, cu senzor de mişcare, care face o grămadă de scandal dacă cineva încearcă să-ţi ia bicicleta.

Transmite mobilului tău date privind călătoria – cât ai pedalat, ce elevaţie ai străbătut, cu ce viteză, câte calorii ai ars şi altele asemenea. Când te sună cineva, pe capac se aprinde o altă luminiţă ca să te avertizeze.

Va costa 150 de dolari.

Strânge finanţare pe Kiclstarter, mai are încă 2 săptămâni să-şi atingă ţinta stabilită de 67.000 de dolari ca să intre în producţie. A adunat până aseară 321.000 USD.