Smartbe, primul cărucior inteligent

Pe platforma de finanţare Indiegogo a fost lansat prototipul primului cărucior de copii inteligent din lume. Smartbe, acesta se poate deplasa singur, se conectează la internet şi adună tot felul de date despre bebeluş şi mama acestuia.

Căruciorul se poate deplasa singur, pentru ca are un motor electric cu o autonomie de şase ore. Cu ajutorul unor senzori de proximitate şi  un GPS, Smartbe îşi urmează proprietarul şi răspunde la comenzi.

Are tot felul de accesorii interesante: un încălzitor pentru lapte, o husă specială pentru zilele friguroase sau prea calde, un display pe care sunt afişate informaţii despre drumul parcurs, caloriile consumate, temperatura din căruţ şi play list-ul muzical.

Smartbe are un player audio prin bluetooth care îi permite mamei să îi pună cântece bebeluşului, cu ajutorul telefonului mobil.

Este dotat si cu o cameră video care monitorizează starea copilului: dacă bebeluşul este plimbat de bonă prin parc, părinţii pot urmări pe internet care este starea acestuia, drumul parcurs.

Sistemul de alarmă performant anunţă părinţii şi localizează căruţul, dacă acesta a fost pierdut sau furat.

Disponibil în mai multe variante de culoare şi dotări, căruciorul de copii inteligent va costa de la 399 de dolari în sus, cel mai performant urmând să vină cu un preţ pe măsură – 3199 dolari.