Slovenia, afectată de ninsori

Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti îi atenţionează românii care se află sau călătoresc pe teritoriul Sloveniei că autorităţile locale au instituit cod galben de ninsoare şi polei pentru acest sfârşit de săptămână.

”Sunt prognozate furtuni de zăpadă în zonele montane înalte şi vânt puternic pe  coasta Mării Adriatice. Circulaţia rutieră pe autostrăzile slovene este deschisă, dar sunt posibile disfuncţionalităţi şi întârzieri în trafic. Se recomandă conducerea prudentă şi respectarea semnelor şi avertizărilor de trafic. În perioada 15 noiembrie 2015 – 15 martie 2016 este obligatoriu ca autovehiculele care circulă pe teritoriul Republicii Slovenia să fie echipate cu pneuri de iarnă”, se amenţionează într-un comunicat al MAE.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor şi transportatorilor să consulte pagina online mae.ro, să se documenteze asupra condiţiilor de călătorie şi de circulaţie pe principalele componente de infrastructură rutieră şi feroviară din Slovenia, asupra restricţiilor existente, precum şi cu privire la alertele emise.