Situație gravă la Ambulanța Brașov | AUDIO

ACTUALIZARE: Contactat de Știrile Europa FM în legătură cu problemele semnalate de asistenta de la Ambulanța Brașov, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a spus că nu crede că cineva care este pozitiv lucrează, dar promite că va verifica personal cum stau lucrurile.

ACTUALIZARE: Niciun medic nu este obligat să lucreze dacă are coronavirus și încă prezintă simptome ale bolii după 14 zile – a spus la Europa FM Anca Bâtiu, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Brașov.

Personalul medical de la Serviciul de Ambulanța Brașov nu mai face față numărului mare de pacienți, așa că unele cadre medicale sunt nevoite să lucreze deși au COVID-19 și încă prezintă simptome – a spus în Deșteptarea de Vară, Georgiana Toflea, asistentă medicală la Serviciul de Ambulanță din Brașov.

”Vin la muncă pentru că sunt chemați. Legea permite, în momentul de față, pacienților care au fost pozitivi, chiar dacă sunt în continuare pozitivi după cele 14 zile, să se întoarcă la muncă, dar să nu fie simptomatici”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Asistenta medicală Georgiana Toflea cere Ministerului Sănătății și Departamentului pentru Situații de Urgență să intervină, deaorece medicii sunt testați târziu și de multe ori Direcția de Sănătate Publică din Brașov greșește raportările privind rezultatul testelor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Județul Brașov este pe locul 3 în țară în privința numărului de cazuri de coronavirus raportate la mia de locuitori, după Suceava și Argeș.

În Brașov, au fost raportate până acum 3710 cazuri de COVID-19, adică aproape 7 cazuri la mia de locuitori.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS