Confidenţialitate

Situație dramatică în spitatele Covid din Iași | AUDIO

Situația privind gradul de ocupare al paturilor ATI în spitalele COVID de la Iași este dramatică. Bolnavii COVID 19 în stare gravă așteapă ore întregi eliberarea unui loc la Terapie Intensivă, care de regulă se eliberează după un deces.

Autoritățile locale caută soluții pentru asigurarea asistenței medicale pentru toți cei care au nevoie.

Cel puțin 20 de pacienți testați pozitiv pe zi în ultimele două gărzi UPU a spitalului Sf. Spiridon. Mulți dintre ei au ajuns în stare extrem de gravă. Diana Cimpoieșu, purtătorul de cuvânt al spitalului:

”Este o creștere față de perioada anterioară, care ne amintește de sfârșitul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie. Un sfert necesită terapie intensivă, ventilație mecanică, sunt cazuri grave cu 80-90% afectare pulmonară, oxigenare extrem de afectată, cu saturație de oxigen scăzută până la 40-50% față de 100% cât ar fi normal”.

Situația îngrijorează întreg personalul medical. Vasile Cepoi, directorul DSP Iași:

”Sunt foarte multe cazuri, dimineață nu mai aveam nici un loc la terapie intensivă, aveam vreo 4-5 locuri la oxigen, dar nu cu volum mare, în UPU erau trei cazuri care erau de terapie intensivă și două cu nevoie mare de oxigen, suntem la limită”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Silvia Craus