Confidenţialitate

Situația școlilor în lume. Unele unități din Marea Britanie refuză să reprimească elevi

Școlile din Polonia ar putea rămâne închise până la sfârșitul lunii iunie, când se termină anul școlar, spun reprezentanții Guvernului.

În Marea Britanie, peste 1500 de unități de învățământ au anunțat că nu vor primi elevi la 1 iunie, așa cum au decis autoritățile.

Între timp, în Coreea de Sud, liceenii au revenit la școală după o pauză de 5 luni.

Mai exact, în Polonia, școlile au fost închise din martie, când a fost confirmat primul caz de infectare cu coronavirus. Iar până pe 26 iunie, când se încheie anul școlar și începe vacanța de vară, sunt puține șanse să se redeschidă.

Cel mai probabil, școlile vor rămâne închise până la sfârșitul lunii iunie, a spus la postul public de radio, Piotr Muller, purtătorul de cuvânt al guvernului de la Varșovia.

Totuși, unele unități de învățământ se vor redeschide din 25 mai, dar numai pentru a oferi îngrijire pe imp de zi pentru copiii cu vârste mici, predarea se va face în continuare online. În Polonia, sunt aproape 20 de mii de cazuri de COVID-19 și peste 900 de decese.

În Marea Britanie, guvernul a stabilit că din 1 iunie, se vor redeschide treptat unitățile de învățământ. Mai întâi creșele și grădinițele și apoi și școlile primare. Dar vestea nu a fost bine primită nici de reprezentanții școlilor, nici de autoritățile locale, care susțin că nu vor obliga aceste unități de învățământ să își deschidă porțile. De teamă că va crește numărul persoanelor infectate cu COVID-19, 1500 de școli din Marea Britanie au anunțat déjà că nu se vor redeschide de la 1 iunie, iar reprezentanții GUvernului spun că nu le vor sancționa.

Între timp, în Coreea de Sud, s-au întors la școală liceenii, după 5 luni de pauză. În ultimele 24 de ore, în această țară, au fost confirmate doar 32 de cazuri de COVID-19. Toți elevi au trecut prin termoscannere la intrarea în școală. În clase, băncile au fost așezate la distanță și cu pereți din plastic între ele. Și în sala de mese au fost montate astfel de panouri, iar elevii așezați la masă, sunt nevoiți să lase un loc liber între ei.

“Este greu să predai și să respiri cu mască!”, a spus pentru BBC un profesor, care a mărturisit că mult mai greu i-a fost să îi recunoască pe elevi, care purtau măști identice.