Confidenţialitate

Site-ul Sputnik, interzis în UE. Acum există o copie a site-ului care anunță „logodna dintre Putin și Lukashenco”

Site-ul Sputnik a fost interzis în Uniunea Europeană. Astfel, persoanele din spațiul UE care accesează site-ul acum găsesc o copie a acestuia cu interfața schimbată și cu alte titluri.

Pe site-ul celor de la Sputnik nu mai apar acum știri de propagandă. În schimb, este anunțată, cu fast, logodna dintre Vladimir Putin și Alexander Lukashenco, precum și informații reale cu privire la situația din Ucraina.

Pe site se găsesc acum și informații cu privire la arestările făcute de poliția rusă, în urma protestelor organizate la Moscova după ce Kremlinul a invadat Ucraina.

Totodată, pe pagina principală a site-ului apare și un material în care se vorbește despre „cum fură bogații lumii de la ruși”, făcând legătura dintre Putin și oligarhi.

Tot pe pagina principală a site-ului mai apare mesajul unui tânăr soldat rus trimis mamei sale, prin care o anunța că a ajuns în Ucraina, într-un război de care habar nu avea.

Informațiile adevărate fac trimitere la mai multe site-uri din Occident, lucru pe care Rusia a încercat să-l oprească până acum, Kremlinul justificând invazia în Ucraina drept „acțiuni de menținere a păcii”.

Citește și: Zelenski, interviu din buncărul secret pentru CNN: „Dacă ei nu sunt pregătiți pentru pace, înseamnă că doar pierzi timpul” | VIDEO

Citește și: Miliardarul rus devenit milionar, după invazia Rusiei în Ucraina. Putin l-a făcut să-și piardă peste 90% din avere într-o săptămână

Citește și: Războiul din Ucraina, în a 7-a zi: Parașutiști ruși au ajuns în Harkov, oraș aflat sub asediu | LIVE TEXT