Site-ul Ministerului Justiției, blocat din cauza avalanșei de accesări. Adresa IP aparține STS

Timp de mai bine de 20 de ore, nimeni nu a putut vedea continutul ”Raportului privind activitatea managerială la DNA”, pentru ca site-ul Ministerului Justitiei nu a fost funcțional.

Până astăzi, la ora 15,  cei care au accesat just.ro au primit pe ecan  mesajul “site temporar oprit”.

Site-ul s-a blocat imediat după ce ministrul Tudorel Toader a anunțat că motivele cereririi de revocarea procurorului șef al DNA va fi postate pe site.

Europa FM a încercat să afle din ce cauza – atât de la Serviciul de Telecomunicații Speciale, cât și de la Ministerul Justiției.

Surse din cadrul Ministerului Justiției au precizat pentru Europa FM că site-ul instituției s-a blocat din cauza număr foarte mare de accesări.

Specialiștii ministerului au încercat să remedieze problema, însă nu au reușit decât parțial.

Adresa IP a site-ului just.ro aparține Serviciului de Telecomunicații Speciale, potrivit mai multor site-uri publice. Ca sa explicăm această informație, am cerut ajutorul specialistului nostru în IT.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Europa FM a întrebat STS de ce site-ul Ministerului Justitiei nu a mers timp de 20 de ore, iar răspunsul primit a fost “site-ul just.ro nu este găzduit pe infrastructura Serviciului de Telecomunicații Speciale și nu este administrat de către STS”.

În aceste condiții, responsabilitatea aparține administratorului site-lui, însă  STS poate  ajuta la remedierea problemei, dat fiind că este vorba despre o instituție guvernamentală, admite specialistul consultat de Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS