Site-ul Eurovision România, picat la ora votului

Site-ul Eurovision România – eurovision.tvr.ro  nu a mai fost accesibil duminică seara, în timpul perioadei alocate votului pentru piesa câștigătoare.

În premieră, în acest an telespectatorii sunt cei care decid piesa câștigătoare la Eurovision.  Publicul votează timp de o oră şi alege reprezentantul României pentru Eurovision 2017. Votul se va încheia la ora 23:10.

În finala Selecţiei Naţionale Eurovision, publicul este singurul care  alege reprezentantul României pentru scena de la Kiev, dintre piesele rămase în concurs, prin televot.

Votul poate  fi exprimat trimiţând numărul de intrare în concurs al favoritului (01, 02, 03,…06), prin SMS, la numărul 1264 (tarif: 0.4 euro + TVA), număr valabil în reţelele Digi Mobil, Orange, Telekom şi Vodafone, ori sunând la acelaşi număr de telefon – 1264 şi tastând numărul piesei favorite din concurs: 01, 02, 03… 10, cu acelaşi tarif (0.4 euro + TVA / apel), valabil în reţelele Orange, Telekom şi Vodafone. Liniile telefonice se vor închide  la semnalul „STOP VOT!”, adică la ora 23:10.

Finaliștii Selecției Naționale Eurovision 2017, în ordinea în care au urcat pe scenă:

1. Ana Maria Mirică

2. Ilinca feat. Alex Florea

3. Eduard Santha

4. Xandra

5. MIHAI

6. Maxim feat. Nicolae Voiculeţ

7. Tavi Colen & Emma

8. Instinct

9. Ramona Nerra

10. Cristina Vasiu

În 2016, România a fost descalificată din cauza datoriilor pe care TVR le avea către EBU (European Broadcasting Union), organizatorul concursului. Anul trecut, țara noastră îl desemnase pe Ovidiu Anton drept reprezentant la Eurovision Song Contest.

Eurovision Song Contest 2017 va avea loc la Kiev, în Ucraina, iar România va cânta în a doua semifinală a concursului, pe 11 mai.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS