Ovidiu Anton – „Moment of Silence” nu va mai reprezenta România la Eurovision Song Contest 2016 – VIDEO

Deşi câştigase finala selecţiei naţionale, piesa „Moment of Silence”, compusă şi interpretată de Ovidiu Anton, nu va mai participa la concursul muzical Eurovision 2016. 

Decizia a fost luată de – EBU –  Uniunea Europeană a Radio-televiziunilor din cauza datoriile pe care TVR le are către acest organism.

EBU precizează că în cea mai recent scrisoare trimisă ministrului roman de Finanțe, Anca Dragu, a solicitat plata imediată a unei prime tranșe de 10 milioane de franci elvețieni din datoria totală, până la închiderea zilei bancare de 20 aprilie.

În conferinţa de presă care fusese organizată după calificarea în concurs, Ovidiu Anton declara, la începutul lunii martie, că se bucură foarte mult că a câştigat finala naţională, „după atâtea bătălii pierdute”.

„Nu este uşor să pierzi. Cred că fiecare bătălie pierdută a fost o treaptă spre o victorie mult dorită. Şi cred că toţi cei care sunt învingători nu trebuie să se oprească la primul prag. Cred că trebuie să luptăm, să fim perseverenţi. Mă bucur că am demonstrat asta într-o selecţie în care a votat numai publicul, pentru că eram obişnuit cu aprecierea oamenilor de specialitate.

Eu ştiu cine sunt şi ştiu că mă apreciază artiştii şi oamenii de specialitate, dar până acum nu am ajuns atât de aproape în inimile publicului şi ascultătorilor, iar pentru mine acesta este un pas imens. Acum la 33 de ani, după 26 de ani pe scenă, sunt foarte fericit”, spunea atunci Ovidiu Anton.

Concursul Eurovision 2016 se va desfășura, în 2016, la Stockholm, Suedia, în 10, 12 și 14 mai.