Confidenţialitate

Singurul model 100% electric al mărcii Dacia, rechemat în service din cauza unei defecțiuni la o centură de siguranță

Dacia Spring, singurul model 100% electric al mărcii Dacia, a intrat în prima sa procedură de rechemare în service din cauza unei defecțiuni a centurii de siguranță din dreapta spate. Sunt afectate mii de automobile, însă numărul nu a fost comunicat oficial.

Sunt vizati clienții europeni care au cumpărat mașini Dacia Spring electrice fabricate în China pe parcursul anului 2022, între lunile aprilie și octombrie.

Proprietarii trebuie să revină în service-urile mărcii, unde vor fi verificate și înlocuite centurile de siguranță amplasate pe bancheta din spate.

Rechemarea a fost inițiată ca urmare a unei sesizări din Portugalia și se referă la faptul că „retractorul centurii poate funcționa defectuos”.

Procedura de remediere în fabrica din China a fost realizată abia din 4 octombrie, scrie Profit.ro.

În Franța, numărul de mașini rechemate depășește 1.000, însă în România vor merge în service doar 119 automobile Spring.

Pe alerta Uniunii Europene mai figureazat Olanda și Polonia. Până la sfârșitul lunii octombrie, Dacia Spring s-a vândut doar în Europa: peste 33.000 de automobile.

Foto: Shutterstock

Citește și: Ministerul Finanțelor a publicat bugetul pentru 2023. Ministerul Familiei înregistrează una dintre cele mai mari creșteri | AUDIO