Confidenţialitate

Singura cale de ieșire din pandemie este vaccinarea anti-Covid, spune președintele Klaus Iohannis | VIDEO

Șeful statului a participat miercuri la inaugurarea primului centru mobil de vaccinare: cel din comuna Afumați, județul Ilfov.

Klaus Iohannis a spus că România are, în prezent, suficiente doze de vaccin:

„Așa numitele restricții nu înlătură impactul, doar diminuează impactul. Există o singură cale de ieșire din pandemie și asta este vaccinarea. Avem tot mai multe tipuri de vaccin la dispoziție, ele pot fi folosite, sunt verificate, sunt sigure și previn apariția unor forme grave ale bolii.  Doar vaccinarea ne permite ca la vară să facem concedii, să plecăm unde dorim și contez pe voi toți.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele Klaus Iohannis a spus că, în perioada următoare, vor exista tot mai multe centre mobile de vaccinare, iar timpul de așteptare se va reduce:

„Astfel de containere vor fi folosite în toate locațiile unde este nevoie de vaccinare de acest tip.  Se face pur și simplu, fără programare, și oamenii pot veni direct, în comuna lor, la centrul de vaccinare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Șeful statului a spus că e mulțumit de modul în care a decurs până acum campania de vaccinare în România și a amintit că ne apropiem de ținta de 100.000 de persoane vaccinate zilnic împotriva SARS-CoV-2.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea