Confidenţialitate

Sindicatele din sectorul feroviar protestează la Ministerul Transporturilor şi la Guvern

Sindicatele din sectorul feroviar organizează luni un miting de protest la Ministerul Transporturilor, urmat de un marş până la Guvern, unde va continua manifestaţia.

Ei cer finalizarea şi adoptarea Statutului Personalului Feroviar, salarii decente la societăţile feroviare care să reflecte pregătirea profesională şi responsabilităţile personalului, acordarea clauzelor suspendate, cuprinse în Contractele colective de muncă, finanţarea corectă a infrastructurii feroviare astfel încât salariile personalului să fie asigurate din fonduri bugetare și regândirea taxei de utilizare a infrastructurii (TUI) pentru reducerea acesteia la valorile care se practică în Europa, notează Agerpres.

Sindicaliștii din domeniul feroviar solicită şi susţinerea de către statul român a investiţiilor importante în achiziţia de material rulant nou, dar și promovarea în regim de urgenţă a unei strategii pe termen mediu şi lung cu privire la dezvoltarea sectorului feroviar.

Mitingul este organizat de Federaţia Mecanicilor de Locomotivă din România, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Transporturi “ELCATEL”, Federaţia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România, Federaţia Sindicatelor Alfa Transport şi Federaţia Naţională Sindicală din Infrastructura Feroviară, organizaţii grupate în Alianţa Federaţiilor Tehnice Feroviare, împreună cu Federaţia Naţională “Drum de Fier”.

Organizaţiile sindicale ce vor protesta în 23 aprilie (ziua feroviarilor) reprezintă peste 60% din salariaţii feroviari din România.