Confidenţialitate

Sindicat: 264 de angajaţi ai MAI, infectați cu noul coronavirus

Sindicatul Europol susține că 264 de angajaţi ai Ministerului de Interne au fost confirmaţi cu noul coronavirus.

161 dintre aceştia sunt internaţi în spital.

Tototată, 3.196 angajaţi ai MAI sunt în autoizolare/carantină.

”Încă de la începutul pandemiei, Ministerul Afacerilor Interne a ţinut ascuns numărul de angajaţi care sunt infectaţi cu noul coronavirus, deşi majoritatea dintre poliţişti au fost în linia întâi, iar riscul de infectare era iminent”, a precizat sindicatul.

Reprezentanții poliţiştilor spun că aceștia ar trebui să primească spor de risc pentru activitatea desfășurată în timpul epidemiei.

”Aşa cum pentru cadrele medicale din prima linie, prin ordonanţă de urgenţă, s-a acordat stimulent de risc, şi angajaţii MAI aflaţi în prima linie trebuiau să beneficieze în aceeaşi măsură de acest stimulent. Iar cifrele cu angajaţii MAI infectaţi/carantinaţi sau izolaţi arată în mod clar că riscurile la care sunt supuşi aceştia în exercitarea atribuţiilor de serviciu sunt incomensurabile. Numărul angajaţilor MAI infectaţi cu SARS-CoV-2 aflaţi în prima linie creşte simţitor de la o zi la alta din cauza misiunilor specifice pe care aceştia le desfăşoară, fie în stradă sau la frontierele ţării”, a adăugat Sindicatul Europol.