Sindicaliștii din penitenciare negociază cu premierul încheierea conflictului de muncă

Liderii sindicali au anunțat că principala temă de discuție cu premierul Mihai Tudose va fi eliminarea discriminării salariale a angajaţilor din penitenciare şi acordarea majorării de până la 15% pe care militarii au primit-o deja. Președinții sindicatelor vor propune și găsirea unor soluţii la problemele  de fond ale sistemului penitenciar: deficitul de personal, precum condiţiile de lucru  şi asigurarea unui buget care să acopere funcţionarea și modernizarea penitenciarelor.

Sindicatele solicită modificarea statutului agenţilor şi ofiţerilor de penitenciare, precum şi a legii pensiilor militare de stat, „recent afectate printr-o Ordonanţă de Urgenţă”.

De asemenea, reprezentanţii FSANP susţin că protestele angajaţilor din penitenciare – declanşate în 1 august – vor continua până la „obţinerea unor rezultate concrete în soluţionarea revendicărilor noastre”.

Marţi, sindicatele angajaţilor din penitenciare s-au întâlnit cu ministrul Justiţiei, Tudore Toader. La finalul discuţiilor, ministrul a anunţat că va coordona personal ANP, pentru a fi în legătură directă cu directorii de penitenciare, dar şi că a hotărât cu sindicatele să aibă întâlniri lunare, în prima zi de luni din fiecare lună.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS