Confidenţialitate

Sindicaliştii din industria de apărare, din nou în fața Guvernului

Sindicatele din industria de apărare, afiliate la Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa şi Blocul Naţional Sindical, vor picheta miercuri Guvernul României, între orele 11.00 şi 13.00, pentru a semnala problemele cu care se confruntă companiile şi salariaţii din acest sector de activitate.

Marţi, aproape 100 de angajaţi din industria de apărare au protestat, timp de două ore, în faţa sediului Guvernului, solicitând premierului Viorica Dăncilă măsuri pentru relansarea sectorului, amintește Agerpres.

”Industria de apărare din România riscă să se închidă, întrucât nu mai există personal specializat şi nici bani de investiţii în acest sector”, a declarat, marţi, Constantin Bucuroiu, secretar general specializat pe industria de apărare în cadrul CNS Cartel Alfa şi BNS.

Liderul sindical a indicat lipsa banilor pentru investiţii.

Sindicalistul a amintit şi salariile foarte mici din domeniu, dând exemplul unei pirotehniste cu 39 de ani vechime, care primeşte în mână 1.600 de lei, în condiţiile în care lucrează cu explozibil şi există pericol în orice moment.