Confidenţialitate

Sindicaliștii din Educație cer Guvernului să rezolve diferențele salariale cauzate de ordonanța privind salarizarea

Sindicaliștii din Educație cer Guvernului să rezolve, într-un timp cât mai scurt, diferențele salariale apărute în sistem după adoptarea ordonanței privind salarizarea.

Personalul didactic auxiliar, secretarii, contabilii și chiar unii directori de școli vor avea salarii mai mici din cauza actului normativ.   Lefurile sunt, în medie, cu câteva sute de lei mai mici pentru acești salariați.

Motivul: în ordonanță s-au făcut anumite modificări și nu se mai ia în calcul vechimea.

Sunt câteva mii de cazuri de acest fel în toată țara,  ne-a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret”, Marius Nistor.

Discutăm despre secretari, contabili și chiar directori de unități școlare.  În urma intervențiilor celor din  Ministerul Justiției, vor apărea greșeli de calcul al salariilor datorită faptului că vechimea  nu mai este definită corespunzător. (…) generează, în momentul de față, diminuarea veniturilor colegilor noștri, personal didactic auxiliar, cu 300-400 de lei, în medie.  Discutăm de sume nete”, a spus, la Europa FM, Marius Nistor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cum să-și semneze contabilii diminuarea propriilor salarii?” – se întreabă retoric sindicaliștii.

Marius Nistor spune că, pentru rezolvarea problemelor, e nevoie însă de o altă ordonanță de urgență.

Există toată disponibilitatea ca împreună să rezolvăm, cât mai repede cu putință, această problemă ținând cont că, până în 14, oamenii trebuie să-și ia salariile. Este pur și simplu cinic să pui, în momentul de față, o secretară sau o contabilă să facă documentele, statele de plată și statele de funcții și să semneze cu propria mână că sunt de acord să li se diminueze veniturile salariale”.

Ordonanța 20 spune foarte clar că veniturile pe luna august nu pot fi inferioare veniturilor din luna iulie. Noi sperăm, totuși, că vor găsi timpul necesar să corecteze cât mai repede cu putință”, a subliniat preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret“, Marius Nistor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Educației,  Mircea Dumitru, spunea săptămâna trecută că știe despre aceste probleme apărute din cauza ordonanței privind salarizarea și a dat  asigurări că va încerca să remedieze disfuncţionalităţile.