Confidenţialitate

Sindicaliștii din Educație au protestat la sediul Guvernului. Salariile mici și subfinanțarea sistemului, principalele nemulțumiri | AUDIO

Aproape 1.000 de membri ai sindicatelor din Educație protestează în fața Guvernului. Principalele nemulțumiri sunt legate de salarii, dar și de subfinanțarea sistemului de educație și de lipsa de personal.

„Respect, nu umilință!” Asta le cer sindicaliștii din educație guvernanților. Au înșirat literele, tipărite mare, pe câte o coală A4, pe asfaltul din fața sediului executivului în Piața Victoriei.

Pichetul e organizat de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater“.

Protestatarii spun că Guvernul încă nu a aplicat legea salarizării, la 2 ani de la termenul prevăzut legal, așa că, prin acțiunea lor cer soluționarea problemelor salariale cu care se confruntă personalul didactic și nedidactic atât din învățământul preuniversitar cât și universitar.

În plus, există nemulţumiri cu privire la intenţia Guvernului de a transfera Palatele Copiilor şi cluburile sportive în subordinea autorităţilor locale, existând riscul ca acestea să fie desfiinţate, susțin sindicaliștii.

Recent, Guvernul a anunțat că va acorda un sfert din diferența de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită angajaților din sistemul public.

Aplicarea legii a suferit multe amânări de-a lungul anilor, acuză sindicaliștii din educație, care spun că majorările pe care le-au primit până acum au fost insignifiante față de ceea ce li s-ar cuveni prin legea aprobată acum 5 ani, care prevede creșteri de până la 30%.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Facebook / Fsli Romania