Confidenţialitate

Sindicaliștii Alro Slatina au protestat în fața Guvernului, nemulțumiți că societatea nu beneficiază de plafonarea prețurilor la energie | AUDIO

La o zi distanță de protestul de la Prefectura Olt, sindicaliștii de la Alro Slatina au ajuns să protesteze în fața Guvernului. Angajații singurului producător de aluminiu din țară sunt nemulțumiți că societatea nu beneficiază de plafonarea prețurilor la energie. Din cauza facturilor mari, societatea va închide cinci hale de producție.

„Opriți măcelul, nu ucideți aluminiul românesc!”, cer angajații ALRO Slatina care au venit în fața Guvernului. Cer decidenților să limiteze prețurile aplicate la energie și gaz la valoarea din decembrie 2020 pentru cel puțin un an.

În același timp, Guvernul trebuie să interzică exportul de energie electrică. Astfel, vor fi ajutați consumatorii industrali și casnici, spun sindicaliștii din industria aluminiului.

ALRO Slatina beneficiază de returnarea sumelor de bani pe care le-a achitat ca urmare a plăților pentru emisiile de CO2, nu de plafonarea energiei și gazelor prevăzută de Ordonanța 25 din ianuarie 2022.

Angajații se tem că, în condițiile în care facturile vor fi din ce în ce mai mari, vor rămâne fără locuri de muncă. Deja, compania a anunțat că va închide cinci hale, iar 300 de angajați cu contracte pe perioadă determinată au fost disponibilizați.

Sursa foto: Unsplash / Yender Fonseca

Citește și: Sindicaliştii ALRO protestează, vineri, în faţa Guvernului

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.