Confidenţialitate

Sinaia: Autoritățile caută o ursoaică cu pui care a speriat turiștii în zona castelului Peleș

Autoritățile locale din Sinaia sunt în căutarea unei ursoaice cu pui care obișnuitește să stea în zona castelului Peleș.  Ieri

Doi turiști ucrainieni care vizitau castelul Peleș au ajuns sâmbătă la spital, după un incident mai puțin obișnuit. Aceștia au povestit ca, în timp ce se aflau în curtea Castelului Peleș, au văzut cum alte persoane aruncă cu petarde către o ursoaic[ și puiul acesteia. Animalul speriat a început să alerge către turiști, încercând să-și protejeze puiul. Cei doi ucrainieni au trecut printr-un gard din sârmă ghimpată pentru a își salva viața. Așa s-au rănit și au necesitat îngrijiri medicale. În urma incidentului, autoritățile au decis să demareze acțiunea de tranchilizare și mutare a ursoaicei în cauza și a puiului său. Primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, pentru Europa FM:

“Jandarmeria, politia, medicul veterinar merg de la prima ora in cautarea uspoaicei cu pui. Acestia vor fi tranchilizati si relocati in zone mai puțin populate.” 

Potrivit edililor, ursoaica și puiul sau obișnuiau să coboare în diferite zone ale orașului, fiind cunoscuți de localnici. Până acum, nu a existat nicio situație în care să atace sau să fie considerați o amenintare de cei care i-au întâlnit. Zona în care vor fi relocați urmează să fie stabilită după capturare.