Simulare pentru vaccinarea anti-Covid, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța | AUDIO

În Constanța, la Spitalul de Boli Infecțioase, s-a făcut simulare astăzi pentru vaccinarea care va avea loc mâine.

155 de medici vor fi imunizați, în următoarele 3 zile, cu serul anti-COVID produs de Pfizer.

Primul vaccinat va fi medicul epidemiolog Sorin Rugină. El este încrezător în privința efectelor pe care le va avea vaccinarea. Medicul a explicat că simularea este extrem de importantă, deoarece este un vaccin multidoză, iar serul trebuie împărțit în cantități egale la 5 persoane.

”Avem, în sfârșit, arma cu care puteam să încercăm să combatem pandemia pentru că până acum am fost doar în defensivă, ne-am apărat. Pentru mine este un al doilea moment istoric pentru că eu, ca student, am prins campania de vaccinare împotriva variolei”, a declarat doctorul Rugină.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Înainte de a fi vaccinată, unei persoane i se măsoară tensiunea, temperatura și saturația de oxigen, a explicat o asistentă care a participat la simularea vaccinării.

”Injecția se va face intramuscular, ne intereseză cantitatea, în flacon avem 5 doze și pregătim toate dozele și în momentul în care vin cei care sunt programați le facem câte o injecție”, a explicat asistenta.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, și-au dat acordul pentru a fi vaccinați anti-COVID 155 de medici dintr-un total de 269.

Doctorul Sorin Rugină spune că inițial, au fost 250 de medici care au dorit să fie imunizați, dar nu a fost posibil acest lucru pentru toți, în prima etapă.

  • Feri Predescu
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS