Confidenţialitate

Simulare Bacalaureat – proba la Limba și literatura română. Subiectele pe care elevii de clasa a XII-a le-au avut de rezolvat

Elevii claselor a XII-a au dat astăzi prima probă a simulării examenului de Bacalaureat, cea scrisă la Limba și literatura română. Liceenii de la profilul umanist, de exemplu, au avut, între altele, de analizat o poezie de Tudor Arghezi și de redactat un eseu despre relația dintre două personaje ale unui basm cult.

La primul subiect, cel care a avut și cel mai mare punctaj, adică 50 de puncte, elevii de la profilele umanist și pedagogic au avut de răspuns la mai multe întrebări pe baza unui text la prima vedere scris de Vasile Tițescu despre Liviu Rebreanu, potrivit edupedu.ro.

Astfel, li s-a cerut între altele, să precizeze una dintre pasiunile lui Liviu Rebreanu și o trăsătură a scriitorului în relațiile cu ceilalți, așa cum reiese din textul dat.

La subiectul al doilea, notat cu 10 puncte, elevii au avut de comentat relația dintre idee și mijloace artistice în poezia Versuri, scrisă de Tudor Arghezi, iar la ultimul subiect, notat cu 30 de puncte, li s-a cerut să realizeze un eseu de 400 de cuvinte despre relația dintre două personaje dintr-un basm cult studiat.

Simulările la bacalaureat continuă cu proba obligatorie a profilului, programată marți, iar miercuri, va fi proba la alegere.

 Citește și: Profesorul de Filosofie Emil Moise: „A obliga o persoană să asiste la evenimente religioase sau să participe la evenimente religioase se pedepsește cu închisoarea” | VIDEO