Confidenţialitate

Simptomele date de tulpina Delta diferă de Covidul clasic și sunt asemănătoare răcelii | AUDIO

Simptomele date de tulpina Delta diferă de Covidul clasic, acestea sunt asemănătoare cu cele ale răcelii, ceea ce le face extrem de înşelătoare- sunt concluziile unui un studiu de evaluare privind simptomele Covid din Marea Britanie.

Potrivit autorităților sanitare britanice, simptomele Covidului clasic sunt febră, tuse și pierderea mirosului și gustului. În cazul variantei Delta, tusea este abia al 5-lea cel mai comun simptom, iar pierderea mirosului sau gustului nu intră nici măcar în top 10. În cazul tulpinei Delta, primul și cel mai important simptom este durerea de cap, urmată de durerile în gât, scurgeri nazale și febră.
Tulpina Delta este și mai contagioasă, spune coordonatorul campaniei de vaccinare de la noi din țară, Valeriu Gheorghiță:

“Un pacient bolnav infectează alte 5 persoane. Spre deosebire de tulpina inițială, care avea o rată bazală de reproducere a cazurilor între 2 și 3, deci categoric vorbim de o contagiozitate mult mai mare, și din păcate ceea ce se întâmplă acum în Marea Britanie, arată o tendință de expansiune în populație a acestei variante virale, majoritatea cazurilor diagnosticate sunt cauzate de această variantă, Delta.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Datele strânse de cercetătorii britanici sugerează că varianta indiană provoacă simptome similare unei răceli puternice, explică Tim Spector, profesor de epidemiologie genetică la King’s College din Londra, cel care a condus cercetarea.
” Oamenii ar putea crede că e o răceală de sezon și să se ducă la petreceri, să răspândească virusul în comunitate… Credem că acest lucru va cauza multe probleme pe viitor. spune profesorul de epidemiologie la BBC.

X