Confidenţialitate

Varianta indiană a coronavirusului duce la noi restricții în China și ar putea amâna relaxarea în Marea Britanie

Varianta delta de coronavirus, mai agresivă decât precedentele, îngrijorează autoritățile din sud estul Chinei dar și pe cele din Marea Britanie.

China a raportat câteva zeci de noi cazuri de coronavirus cu această tulpină,  57 joi și vineri, iar în Regatul Unit, cazurile de coronavirus cu tulpina delta sunt în creștere, la fel și spitalizările.

Mîine , guvernul de la Londra ar trebui să anunțe relaxarea restricțiilor din 21 iunie, însă premierul Boris Johnson a declarat că încă mai este nevoie de prudență.

În provincia Guangdong, autoritățile au decis să anuleze toate zborurile operate pe aeroportul din sud, Foshan Shadi,  până pe 22 iunie, după ce au descoperit că varianta delta a coronavirusului s-a împrăștiat inclusiv intracomunitar. Unele districte au intrat în carantină, iar autoritățile au reînceput testarea masivă a populației, anunță New York Times.

În Europa, premierul  britanic Boris Johnson a anunțat că se impune atenție și precauție de vreme ce numărul pacienților internați pentru covid a crescut, la fel și cel al cazurilor noi. În majoritatea cazurilor, medicii depistează că este vorba despre tulpina delta, cea indiană.

Potrivit BBC, relaxarea ar putea fi amânată cu 4 săptămâni.

Tulpina indiană delta duce la înrăutățirea stării de sănătate mai rapid decât în cazul celorlalte variante de coronavirus.

Aproape jumătate dintre pacienți fac febră, iar până la 12 la sută ajung în stare gravă.