Confidenţialitate

Simona Halep, principală favorită la Wimbledon

S-a anunțat lista capilor de serie de la Wimbledon. Simona Halep este pentru prima oară în carieră principala favorită a celui de-al treilea Grand Slam al anului.

Mihaela Buzărnescu este cap de serie numărul 29 iar Serena Williams a fost inclusă și ea printre favorite, deși se află pe locul 183 mondial – o decizie care a provocat nemulțumirea mai multor jucătoare din circuitul profesionist, în frunte cu slovaca Dominika Cibulkova.

Organizatorii turneului de la All England Club și-au motivat decizia prin dorința de a asigura “o tragere la sorți echilibrată”, o excepție admisă de regulament. De menționat că Cibulkova, numărul 32 WTA, și-a pierdut statutul de favorită după includerea americancei pe lista capilor de serie.

La masculin, Roger Federer este cotat cu prima șansă la cîștigarea trofeului, deși tocmai a fost detronat de Rafael Nadal în fruntea clasamentului mondial. Elvețianul are însă rezultate mai bune în ultimii doi ani în sezonul pe iarbă, acesta fiind criteriul pe baza căruia se stabilesc favoriții turneului masculin de la Wimbledon.

Al treilea Grand Slam al anului debutează luni, 2 iulie, iar tragerea la sorți pentru stabilirea tablourilor de concurs este programată vineri la ora 12.00.