Confidenţialitate

Avocați ai Sport Resolutions: Acuzată de dopaj, Simona Halep poate invoca sabotajul sau contaminarea mâncării

Avocați ai Tribunalului Sport Resolutions, unde va fi audiată Simona Halep, spun că sportiva poate invoca sabotajul sau contaminarea mâncării, în cazul acuzațiilor de dopaj. Nu ar fi primul caz de acest fel, spun ei. Între timp, Simona este apărată de la cel mai înalt nivel al tenisului mondial.

Paul Ciucur, unul dintre cei doi avocați români ai tribunalului independent Sport Resolutions, unde va fi audiată Halep, nu exclude ca Simona să fie ținta unei răzbunări. Avocatul a declarat pentru TVR:

„Marșarea pe un satotaj intenționat, dar asta presupune desigur o persoană care să se fi procedat fără știrea ei la această contaminare intenționată.”

România are 2 avocații în Tribunalul Independent care o va audia pe Simona Halep, acuzată de dopaj. Cel de-al doilea, Dan Mihai, care este și arbitru la Sport Resolutions, nu exclude contaminarea prin mâncare și dă exemplul unei alte sportive care a ieșit pozitivă la testul antidoping:

„Este cazul Errani, care este un caz mai recent să spunem, în care asta a clamat, faptul că contaminarea s-a întâmplat ca urmare a interacțiunii cu unele medicamente folosite de către bunica ei cu mâncarea pe care sportiva a ingerat-o.”

Nu se știe când va fi audiată Simona Halep. Data nu va fi făcută publică.

Între timp, Simona este apărată de la cel mai înalt nivel în tenis. Preşedintele Asociaţiei Jucătoarelor Profesioniste de Tenis (WTA), Steve Simon, a declarat că nu ar pune sub semnul întrebării integritatea Simonei Halep, testată pozitiv la un control antidoping. O cred când spune că nu a făcut ceva intenţionat – a declarat el într-un interviu pentru Associated Press.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Dragoș Suciu: Simona Halep ar fi intrat în vizorul agențiilor antidoping din SUA după cele 2 abandonuri din cele 3 turnee din 2022 | VIDEO