Confidenţialitate

Simona Halep, acuzată oficial de dopaj | VIDEO

Simona Halep a fost acuzată oficial de dopaj cu Roxadustat, au dezvăluit – pentru TVR – Paul Ciucur și Dan Mihai, singurii români din Sport Resolutions, agenția londoneză de soluționare a litigiilor din sport.

“Faza de investigație a luat sfârșit. De acum înainte, Simona Halep are la dispoziție 20 de zile, fie să conteste actul de acuzare, fie să încheie, există și această posibilitate, un acord de recunoaștere care i-ar reduce de la 4 ani, cât este sancțiunea standard, la 3 ani”, a spus Paul Ciucur, avocat Sport Resolutions.

“Având în vedere că atât la proba A cât și la proba B, sportiva, și sportivii în general, nu doar ea, participă în mod direct: ei pun proba în aceste recipiente și, mai mult decât atât, au ocazia, dreptul și ocazia de a fi prezenți, personal sau prin reprezentant, la deschiderea probei B, așa cum a fost cazul nostru, o contra-expertiză, este o variantă cu șanse foarte mici de contestare”, a adăugat acesta.

“Trebuie văzut ce iregularități s-ar fi putut întâmpla și dacă aceste iregularități pot cauza un alt rezultat decât cel existent”, a spus Dan Mihai.

Sports Resolutions, agenția care se va ocupa de audierea Simonei Halep, este un for independent de soluționare a litigiilor din sport, notează TVR.

Fostul lider WTA a fost suspendat provizoriu din tenis, luna trecută, după ce a fost testat pozitiv la US Open.