Simona Halep despre dopajul Şarapovei: “Este un moment dificil pentru sport”

Simona Halep spune că a fost dezamăgită la aflarea veștii că Maria Şarapova a fost depistată pozitiv la un test antidoping.

Învinsă în toate cele cinci întîlniri directe disputate pînă acum împotriva rusoaicei, jucătoarea română crede că anunțul de luni reprezintă “un moment dificil pentru sport în general și, în special pentru tenis, puțin dezamăgitor”.

Halep precizează că este întotdeauna atentă cu privire la medicamentele pe care le folosește și consultă de fiecare data specialiști în domeniu, pentru a se asigura că totul este în regulă.

Între timp Sarapova le-a mulțumit fanilor săi pentru susținerea din ultimele zile și anunță că nu ia în calcul retragerea din circuitul profesionist, deși riscă o suspendare de pînă la patru ani. “Mi-ar plăcea să joc din nou și sper că voi putea să fac asta. În acest moment sînt mîndră să vă numesc fanii mei. Mesajele voastre mă motivează. Vă mulțumesc mult”, a scris rusoaica pe pagina ei de Facebook.

Maria Şarapova a fost suspendată provizoriu de federația internațională de tenis, după ce la Australian Open a fost depistată pozitiv cu meldonium, un medicament inclus pe lista substanțelor interzise la începutul acestui an.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS