Simona Halep, desemnată de FRT jucătoarea anului 2019

Simona Halep a primit, în cadrul galei anuale organizate de Federația Română de Tenis, premiul pentru cea mai bună jucătoare de tenis din România în 2019. Ceremonia a avut loc vineri seară.

În acest an, Simona Halep a câștigat turneul de la Wimbledon, al doilea Grand Slam al carierei. Ea mai disputat două finale, la Doha și Madrid.

„Vreau să mulțumesc tuturor celor care au venit astăzi și sunt prezenți la acest eveniment. Este un eveniment frumos, de câțiva ani mă aflu pe această scenă și pot să spun că este o mare onoare. Am avut alături de mine mulți oameni care m-au ajutat să ajung aici unde sunt astăzi. Vreau să le mulțumesc din tot sufletul pentru sprijin și pentru încrederea acordată. Este un moment frumos să mă uit în spate. Anul acesta am avut un rezultat remarcabil, trofeul de la Wimbledon. Doar în vis mă gândeam la asta. Mă bucur că mi-am îndeplinit visul, că am putut să câștig acest trofeu prestigios. Chiar dacă nu a fost per total un an foarte bun, îl consider cel mai bun câștigând Wimbledon-ul.

Momentele de la FedCup au fost unice și nu le pot înlocui cu nimic. Vreau să mulțumesc echipei că a fost alături și că toate am tras ca să jucăm acea finală, dar nu am reușit, însă am dat tot ce am putut și tot ce am avut mai bun ca să ajungem acolo. Nu regret niciun moment pe terenul de tenis jucând pentru țară și o voi face în continuare cu mare drag și cu mândrie.
Vreau să mulțumesc domnului căpitan, care a fost înțelegător și când am fost mai puțin calmă pe teren. A fost și este un mentor foarte bun și ne oferă liniștea de care avem nevoie atunci când suntem sub stres”, a spus Simona Halep.

Premiile acordate la Gala Tenisului Românesc 2019:

Cea mai bună jucătoare a anului – Simona Halep
Cel mai bun jucător al anului – Horia Tecău
Premiu Special – Echipa de Fed Cup (Halep, Begu, Niculescu, Ana Bogdan, Buzărnescu, Olaru, Tecșor și Segărceanu)
Premiu Special pentru 50 de ani de la prima finală de Cupa Davis – Ion Țiriac și Ilie Năstase
Premiu special pentru cei 10 ani de Cupa Davis – Marius Copil
Premiu pentru cea mai rapida ascensiune în clasamentul WTA – Patricia Ţig
Antrenorul anului la seniori – Daniel Dobre
Antrenorul anului la juniori -Alexandru Banciu
Premiu pentru întreaga carieră antrenor – Radu Popescu
Premiu pentru întreaga carieră de antrenor – Ioan Macoveciuc
Juniorul anului – Filip Jianu
Junioara anului – Fatima Keita
Juniorul cu cea mai rapida ascensiune – Nicholas Ionel

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS