Confidenţialitate

Simona Halep: „Am mai consultat un medic și mi-a spus că pot juca”

Simona Halep a oferit noi detalii în legătură cu problemele de sănătate pe care le are, după ce a anunțat recent că suferă de hernie de disc.

“Tocmai am văzut un alt doctor astăzi și mi-a spus că pot juca. Problema este acolo, discul s-a mutat. Dar nu e așa de periculos. Nu se mișcă în fiecare zi. Este bine. Fac exercitii pentru a intări mușchii din acea zona, ca să pot împinge discul înapoi sau să-l mențin așa.

Nu e chiar așa de rău. Nu există riscuri de deteriorare suplimentară. Trebuie să fac recuperare. Voi lucra exercițiile de bază, plus o terapie cu masaje. N-o sa mai joc tenis până la Turneul Campioanelor”, a spus Simona Halep, pentru New Tork Times.

Halep a avut pentru prima dată probleme medicale la Wuhan, turneu unde a fost învinsă în două seturi de Dominika Cibulkova. Lucrurile nu au continuat deloc bine pentru Simona, ea abandonând la Beijing după ce a pierdut primul set al disputei cu Ons Jabeur.

Simona Halep a povestit pentru New York Times despre performanțele din ultimul an, dar și cum a reșit să depășească momentele dificile.

“E cel mai bun an din carieră, cel în care am câştigat un Grand Slam. Să fii numărul 1 este extraordinar, însă e şi mai bine să câştigi un Grand Slam. Australian Open (n.r. unde a pierdut finala cu Caroline Wozniacki) a fost o experienţă extraordinară pentru mine. Mi-am împins limitele şi am văzut că orice este posibil. Mi-am dat seama că sunt puternică, acel turneu m-a ajutat să cred că pot câştiga unul dintre marile turnee. După Melbourne am simţit că sunt capabilă să câştig un Grand Slam”, a conchis Halep.

„În ultimul an am lucrat cu un psiholog, el m-a învăţat să îmi controlez emoţiile şi să fiu mai pozitivă. M-a învăţat să opresc gândurile negative în timpul meciurilor cu câteva exerciții. Asta m-a ajutat să devin mai bună. Problema mea este ca sunt negativă, pentru că vin din România, iar românii sunt puţini negativi în gândire. Toată lumea știe asta. E normal aici“, a declarat Simona pentru New York Times.

Ea a mai spus că: „ 2018 a fost cel mai bun an din cariera mea, după ce am câştigat un Grand Slam. E grozav să fii numărul unu, dar e chiar şi mai bine să câştigi un Grand Slam. Trebuie să fac recuperare, unde voi lucra exerciţiile mele de bază, plus o terapie cu masaje. N-o să mai joc tenis pana la Turneul Campioanelor“.

Reamintim că Halep urma să joace la turneul de la Moscova (15-21 octombrie – ceruse un wild-card) și la Turneul Campioanelor de la Singapoare (21-28 octombrie) până la finalul anului în curs.