Confidenţialitate

Simion Hancescu: Sunt mulți profesori care intră la clasă dacă lucrurile se rezolvă. / Marius Nistor: Greva se poate relua oricând dacă Guvernul nu respectă ce a promis

Simion Hancescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, a declarat luni că „Greva poate continua dacă procentul este de 50% plus 1. Dar oamenii doresc să intre la ore și vor să reia cursurile”. Marius Nistor – președintele Federației Sindicatelor din Educației – a sublinia că „este doar o suspendare. Acțiunea se poate relua oricând dacă constatăm că nu se respectă documentele promovate de Guvern”.

Simion Hancescu: „Procentul este foarte mare al celor care au spus că intră la clasă dacă aceste lucruri se rezolvă”

Decizia de suspendare am luat-o după ce am discutat cu toți liderii județeni, care au spus clar că dacă aveau și ei situația în școli, dacă aceste lucruri se întâmplă, oamenii – într-un procent foarte mare, pentru că mai sunt și nemulțumiți… dar nu are sens să ne ascundem: procentul este foarte mare al celor care au spus că intră la clasă dacă aceste lucruri se rezolvă. Acesta este adevărul. A fost un vot al liderilor județeni care ne-au mandatat să suspendăm această grevă”, a declarat Simion Hancescu.

Marius Nistor: „Acțiunea se poate relua oricând, când constatăm că nu se respectă documentele promovate de Guvern”

„Este doar o suspendare. Acțiunea se poate relua oricând, când constatăm că nu se respectă documentele promovate de Guvern. Am putea relua la începutul anului școlar – acesta este un mesaj ferm. […] Politicienii care nu respectă ce au promis se sinucid politic”, a spus Marius Nistor.

Sursa colaj foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Citește și: Ligia Deca, despre suspendarea grevei din învățământ: Asistăm la o victorie a tuturor celor care au susținut Educația | VIDEO