Confidenţialitate

Sieranevada, în regia lui Cristi Puiu, propunerea României pentru premiile Oscar

Cel mai recent film al regizorului Cristi Puiu – Sieranevada – este propunerea României pentru premiile Oscar de anul viitor.

Pelicula, proiectată deocamdată doar în cadrul festivalurilor, a fost desemnată cu majoritate de voturi în secțiunea cel mai bun film străin.

”Sieranevada” a fost selectat în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes anul acesta.

În Sieranevada, cel mai recent film al lui Cristi Puiu, regizorul reunește România întreagă într-un apartament de bloc, la parastasul unui cap de familie.

Acțiunea filmului este plasată la trei zile de la atentatul din redacția publicației pariziene Charlie Hebdo și la patruzeci de zile de la moartea tatălui lui Lary, interpretat de Mimi Brănescu.

Întrunirea de familie nu se derulează însă conform așteptărilor: discuțiile sunt aprinse și diferențele de opinii nu întârzie să apară.

Filip Standavid, realizatorului emisiunii VideoRadio de la Europa FM, spunea că filmul reprezintă, cităm,  ”o fotografie la moment a unei Românii în care nimeni nu pare să se mai înțeleagă cu nimeni, deși fiecare crede despre sine că e un om de treabă”.     CITEȘTE MAI MULTE AICI:   Cronica TIFF: Sieranevada – Filip Standavid

Pe  lângă Mimi Brănescu, în pelicula lui Cristi Puiu au mai fost distribuiți Bogdan Dumitrache, Dana Dogaru, Sorin Medeleni și Ana Ciontea.

Sieranevada va avea premiera în cinematografele din România pe 9 septembrie.