Sicriul cu trupul  Reginei Ana va fi adus la Bucureşti

Trupul neînsufleţit al Reginei Ana va fi adus la București cu o aeronavă Tarom, iar pe parcursul a patru zile vor avea loc ceremonii la Castelul Peleș, la Palatul Regal şi la Curtea de Argeş, unde regina va fi înmormântată.

La recomandarea medicilor, Regele Mihai nu va participa la aceste ceremonii, vor fi nsă prezente patru dintre cele cinci fiice ale cuplului regal, precum şi nepotul Nicolae Medforth-Mills.

Miercuri seară, trupul neînsufleţit al Reginei Ana va fi adus la Palatul Regal, din Bucureşti şi va fi depus în Sala Tronului.

Începând de joi, timp de două zile, între orele 8.00 şi 22.00, accesul va fi liber pentru toţi cei care doresc să-i aducă reginei un ultim omagiu.

Pentru cei care vor veni la Palatul Regal există însă şi condiţii, legate de ţinuta decentă, deţinerea unui act de identitate, dar şi de interdicţia de a face fotografii, de a pune flori direct la catafalcul reginei sau de a purta bagaje voluminoase.

Sâmbătă, la ora 15.00, va avea loc slujba de înmormântare a Reginei Ana în Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Argeş. Slujba va fi oficiată de  IPS Calinic al Argeşului, în prezenţa IPS Ioan Robu.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS