SIBIU: Vecinii asistentei jignite pentru că îngrijește bolnavi COVID-19, cercetați pentru hărțuire

Vecinii asistentei ATI jignite de vecini pentru că are grijă de pacienți cu noul coronavirus sunt cercetați de polițiști, care au deschis un dosar penal pentru hărțuire.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu, Elena Welter, a declarat, luni, că polițiștii sibieni au fost solicitați să intervină în localitatea Loamneș, unde se certau mai mulți vecini, din cauză că o asistentă a venit să locuiască în apartamentul închiriat.

„Polițiștii au identificat mai multe persoane, vecini într-un bloc, nemulțumite de faptul că o femeie, cadru medical care își desfășoară activitatea într-o secție ATI, a ales, ca măsură de precauție, să locuiască separat de familie, într-un apartament din imobilul respectiv, apartament pe care femeia îl deține în chirie”, spune Welter.

Oamenii legii au discutat cu toți cei implicați și a fost aplanat conflictul. Cercetările continuă în acest caz, fiind deschis un dosar penal pentru hărțuire.

O asistentă de Terapie Intensivă, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, a fost jignită și alungată de vecini, sâmbătă, pentru că lucrează într-o secție unde sunt internate persoane infectate cu noul COVID-19. Fiica ei a postat pe Facebook imaginile și a transmis că pentru tot ceea ce face mama sa este erou.

Pompierii din Sibiu au mers, duminică, la Urgența Spitalului din Sibiu și i-au oferit flori asistentei jignite și alungate de vecini.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS