Confidenţialitate

Sibiu: Vaccinarea prioritară a cadrelor didactice începe miercuri

La Sibiu începe, de miercuri, vaccinarea prioritară a cadrelor didactice și a personalului auxiliar din creșe și grădinițe.

Un număr de 180 de doze de vaccin vor fi rezervate zilnic, atât din serul AstraZeneca, cât și Pfizer.

În centrele de vaccinare deja existente vor funcționa trei fluxuri de vaccinare doar pentru profesori și pentru personal auxiliar din școli.

Astfel, în centrul de vaccinare de la Mall-ul din Șelimbăr vor fi două fluxuri de vaccinare cu ser produs de AstraZeneca, unde vor fi primi vaccin persoanele cu vârsta mai mică de 55 de ani, iar la centrul de vaccinare din Sibiu, de la Redal Expo va fi un flux de vaccinare cu ser produs de Pfizer BioNTech, pentru persoanele cu vârsta mai mare de 55 de ani.

Cantitatea de vaccin disponibilă pentru vaccinarea profesorilor va fi de 180 de doze rezervate zilnic, din care 120 de doze de vaccin AstraZeneca și 60 de doze de vaccin Pfizer BioNTech.

Până în prezent, au fost centralizate 960 de cadre didactice de pe raza județului Sibiu care doresc să se vaccineze în perioada următoare, 544 fiind persoane cu vârsta sub 55 de ani, iar 416 fiind persoane cu vârsta peste 55 de ani.