Confidenţialitate

SIBIU: Universitatea Lucian Blaga va produce 100 litri de dezinfectant pe zi, după rețeta OMS

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu va produce 100 litri de dezinfectant pe zi, dar dezvoltă și un laborator pentru realizarea de teste pentru SARS-CoV-2.

Totodată, la Facultatea de Inginerie se fac suporți pentru viziere și lucrează la realizarea unui prototip de ventilator mecanic.

Proiectele sunt finanțate printr-o fundație și sunt estimate la 250.000 de euro.

Cei aproape 100 litri de dezinfectant produși zilnic vor fi oferiți Spitalului Clinic Județean Sibiu și instituțiilor publice.

Dezinfectantul, produs după rețeta Organizației Mondiale a Sănătății,va fi realizat de cadrele universitare ale ULBS în laboratorul de farmacie din cadrul Facultății de Medicină, iar materia primă va fi furnizată de către o fundație.

În plus, ULBS va pune la dispoziția medicilor, pentru o perioadă de 6 luni, o hotă flux de laminare VS4, necesară în testarea infectării cu coronavirus.

Încurajăm în continuare activitatea de voluntariat a studenților și a tuturor celor care pot să vină în sprijinul acestei lupte pe care o ducem cu toții. Din aceste motive, cadrele didactice și cercetătorii din universitate și-au oferit expertiza în domeniul biologiei moleculare și virusologiei, contribuind la amenajarea corespunzătoare și punerea în funcțiune în condiții optime și de siguranță a laboratorului de biologie moleculară. Cadrele ULBS vor participa și la efectuarea testelor. În caz de nevoie, ULBS pune la dispoziția SCJUS aparatura, consumabilele și reactivii din dotare, care pot fi folosiți în testare și la protecția cadrelor medicale implicate în lupta împotriva virusului. Mulțumim personalului medical din Sibiu, și nu numai, pentru tot efortul depus în această luptă de zi cu zi împotriva COVID-19. Universitatea este alături de comunitatea sibiană și sperăm cât mai curând să trecem cu bine acest test de viață și comuniune”, declară prof. Sorin Radu, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.