Sibiu Jazz Festival, la start

Peste 60 de artişti din 14 ţări vor fi prezenţi începând de joi, timp de patru zile, la cea de-a 48-a ediţie a Sibiu Jazz Festival, care va avea loc în Piaţa Mare din centrul istoric al oraşului, potrivit organizatorilor.

„Festivalul îşi atrage şi îşi fidelizează publicul prin selecţia atentă a artiştilor pe care îi prezintă. Programul oferă atât un jazz elevat, cât şi proiecte muzicale în care jazzul fuzionează cu alte genuri muzicale precum: muzica tradiţională românească, salsa, funk, ritmuri străvechi africane, pe care publicul le percepe cu uşurinţă şi le savurează cu mare plăcere”, a declarat Simona Adina Maxim, director executiv al festivalului.

În deschiderea festivalului, joi seara, publicul va experimenta etno-jazzul alături de Vali Boghean Band (Republica Moldova). În continuare pe scenă va urca un trio exotic – Bronnimann – Cissokho – Hason (Elveţia, Senegal, Israel), care va fi urmat de Vein Feat. Rick Margitza (Elvetia, SUA) un proiect al influenţelor variate.

„Margitza se remarcă cu stilul său special, un stil modern, dar care respectă întotdeauna tradiţia, el este unul dintre cei mai importanţi saxofonişti ai scenei jazzistice actuale”, se arată în comunicat.

Seara se va încheia în acordurile lirice ale viorii lui Luca Ciarla în formula de quartet.

Festivalul continuă, vineri, în acorduri mexicane, alături de Alex Mercado.

„Acesta este un muzician elogiat pentru talentul său de a crea compoziţii remarcabile, cu peisaje sonore vibrante, care au cucerit atât criticii cât şi publicul din ţara sa natală, Mexic”, spun organizatorii.

În continuare, Sorin Zlat Quartet va introduce publicul în jazzul românesc actual. Noaptea va fi rezervată muzicii celor de la Pol Belardi’s Force.

Festivalul se va termina duminică. Accesul publicului la concerte este gratuit.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS