SIBIU: Costurile tratamentelor Covid-19 depășesc cu mult decontările CNAS

Coronavirusul a paralizat spitalele atât din punct de vedere medical cât şi economic, fiind cheltuite sume uriaşe pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu acest virus.

Numai la Sibiu, cel mai scump tratament pentru un pacient COVID, internat la Spitalul Județean a depășit 22.000 de lei.

Potrivit datelor obținute de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, în aprilie, suma medie decontată pentru îngrijirea unui pacient infectat cu noul coronavirus a fost de 2.270 lei.

Cel mai scump tratament pentru un bolnav COVID tratat la Sibiu este însă de zece ori mai mare decât suma medie decontată de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate pentru un pacient cu această boală.

Pentru un bolnav care a fost internat în secția ATI, intubat, cu o formă severă a bolii, Spitalul Județean Sibiu a decontat 22.772 lei.

CJAS a suplimentat bugetul cu valoarea cheltuielilor COVID, pentru lunile martie și aprilie cu peste 3 milioane de lei.

În martie spitalul județean a decontat 8,78 milioane lei la care s-au adăugat 1,7 milioane pentru cheltuielile cu pacienții COVID, iar în aprilie au fost alocați 7,8 milioane de lei plus două milioane de lei pentru cheltuielile Covid.

Potrivit actelor normative emise în perioada stării de urgență, pentru spitalele cu paturi aflate în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate, decontarea sumelor se face la valoarea de contract, indiferent de numărul de cazuri tratate, sau la nivelul serviciilor realizate, dacă acestea depășesc nivelul contractat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS