Confidenţialitate

SIBIU: Competiţii internaţionale de pizza şi paste

Cele mai bune paste și pizza se găsesc zilele acestea – marţi şi miercuri – la Sibiu.

Orașul găzduiește două evenimente gastronomice de anvergură internațională: Competiția Internațională de Pizza și Competiția Internațională de Paste – după cum transmite corespondenta Europa FM, Lidia Bădilă.

Pizza chefi celebri gătesc în fața publicului și îl invită apoi să guste din preparatele celebre în lumea întreagă.

La mare trecere sunt și Pastele Carbonara sau pastele Bologneze, gătite cu pasiune chiar în fața localnicilor sau a turiștilor care viziteaza orașul.

Organizate în cadrul Programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană, cele două evenimente sunt destinate profesioniștilor.

Atât Competiția Internațională de Pizza cât și Competiția Internațională de Paste sunt evenimente interactive și adună un public numeros.

Timp de două zile, sunt organizate sesiuni de Live cooking prezentate de cei mai pricepuți bucătari. Atracția principală va fi show-ul Pizza Master Show Gourmet prezentat de Iulian Dumitrescu, un pizza chef, medaliat internațional pentru performanțele sale culinare.

Sibiul este în 2019 Regiune Gastronomica Europeană datorită tradițiilor gastronomice locale foarte bine păstrate dar si diversității influentelor culturale.

Doar 8 regiuni din Europa au avut pana acum privilegiul sa primească aceasta distincție, printre care se afla Catalonia si Lombardia.