Confidenţialitate

Sibiu: Circulația feroviară, întreruptă din nou din cauza unor bombe de aviație neexplodate găsite lângă calea ferată

Traficul feroviar între Sibiu şi Copşa Mică este întrerupt, joi, după ce în apropierea liniei ferate au fost descoperite încă patru bombe de aviaţie, echipele de pirotehnişti din Sibiu intervenind pentru ridicarea obuzelor. În urmă cu două zile, în zonă au fost găsite trei bombe de acelaşi tip.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu au anunţat, joi, că circulaţia feroviară este întreruptă între municipiul Sibiu şi Copşa Mică, după ce alte patru bombe de aviaţie au fost descoperite lângă linie.

A fost anunţată, prin 112, descoperirea unor elemente de muniţie, în zona localităţii Copşa Mică, la câţiva metri distanţă de zona în care, în data de 18 octombrie, au fost găsite trei bombe de aviaţie. Elementele de muniţie au fost descoperite de către muncitorii care efectuează săpături în zona căii ferate”, potrivit ISU.

S-au găsit patru bombe de aviaţie, pirotehniştii de la ISU Sibiu intervenind, la ora transmiterii acestei ştiri, pentru ridicarea în condiţii de siguranţă, transportul şi distrugerea ulterioară a acestora.

Totodată, pirotehniştii cercetează zona pentru a se asigura că nu mai sunt şi alte obuze în zonă.

În urmă cu două zile, în data de 18 octombrie, traficul feroviar a fost oprit, în aceeaşi zonă, după ce s-au găsit trei obuze neexplodate cu o greutate de 150 de kilograme fiecare.