Confidenţialitate

SIBIU: Aproape 50 de egipteni care lucrau în construcții, blocați din cauza crizei

Un număr de 48 de cetățeni din Egipt, angajați de o firmă din Capitală, care i-a trimis la muncă în construcții în Sibiu, sunt blocați de trei săptămâni, aceștia anunțând Ambasada Egiptului din București și Inspectoratul Teritorial de Muncă din Sibiu despre situația lor.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Prefectura Sibiu, Ambasada Egiptului din București a transmis în urmă cu trei săptămâni, o adresă de informare cu privire la situația cetățenilor egipteni, care sunt blocați în Sibiu.

„Cetățenii egipteni sunt angajați la societate din București. Aceasta avea un contract cu o societate de construcții din Sibiu, contract ce a fost reziliat. Întrucât cetățenii egipteni își desfășurau activitatea pentru prestarea unor servicii, al căror contract a fost reziliat, societatea i-a lăsat în Sibiu, netransferându-i la București. Întrucât societatea nu le-a mai asigurat resurse financiare, cetățenii egipteni au sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu (ITM) cu privire la situația în care au fost puși”, se arată în comunicatul transmis de purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ștefan.

Pentru a veni în sprijinul celor 48 de cetățeni egipteni, la inițiativa Prefecturii Sibiu, proprietarul spațiului unde aceștia locuiesc le-a permis șederea, cu toate că societatea nu și-a respectat partea contractuală.

De asemenea Primăria Sibiu, împreună cu Crucea Roșie Sibiu, îi ajută pe acești oameni oferindu-le hrană.

La această oră nu există, însă, informații despre repatrierea cetățenilor egipteni, deoarece aceștia sunt angajați ai societății din București.