Confidenţialitate

Sezonul de schi s-a deschis, cu ocazia minivacanței de Ziua Națională | AUDIO

Zeci de turiști se bucură de pârtiile de pe Valea Prahovei. Administratorii stațiunilor au impus reguli pentru a evita aglomerația la baza pârtiilor.

La Brașov s-a dat drumul la tunurile care produc zăpadă artificială pentru a pregăti pârtia pentru turiști. Tarifele pentru transportul pe cablu au rămas la nivelul anului trecut, au hotărât autoritățile.

De 4 zile, aparatele de producere a zăpezii artificiale au fost puse în funcțiune în Poiana Brașov. Mercurul din termometre a scăzut sub -4 grade Celsius, așa că administratorii pârtiilor au început să facă depozite pentru pregătirea acestui sezon.

Conform factorilor decidenți locali, amenajarea pârtiilor se va realiza doar dacă la nivel național se va permite deschiderea sezonului de schi în condiții de pandemie. Tarifele pentru transportul pe cablu vor fi menținute în acest an la nivelul anului trecut.  În Poiana Brașov există 12 pârtii cu diferite grade de dificultate, iar sezonul de iarnă este cel mai profitabil pentru stațiune.

Și la Sinaia, toate instalaţiile pe cablu funcţionează, transmite Centrul de Informare turistică. Vremea este bună, astfel că aceia care ajung la Sinaia pot merge și în drumeţii pe munte.

Cristina Oros este ghid montan la Arieșeni, județul Alba și explică ce măsuri s-au luat pentru protecția schiorilor:

„Restricțiile de distanțare socială pe pârtie nu sunt așa greu de respectat pentru că e în spațiu liber, nu se schiază un om lângă celălalt.”

La Staja, județul Hunedoara, telegondola funcţionează gratuit. Pentru a limita răspândirea virusului, în cabina vor urca maximum 3 persoane.

În toate stațiunile, schiorii trebuie să poarte în permanență masca de protecție și să păstreze distanța de 2 metri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Sonia Teodoriu
  • Cristina Nica