Confidenţialitate

Sevilla, oraşul străzilor înguste – GALERIE FOTO

Oraşul Sevilla, situat în centrul provinciei Andaluzia, este al patrulea oraș ca mărime din Spania şi unul dintre oraşele cu cea mai modernă infrastructură din Peninsula Iberică.

Sevilla este un oraș cufundat în istorie. Multe dintre obiectivele turistice din acest oraş datează încă din vremea ocupației maure.

Un exemplu este Catedrala din Sevilla care, inițial, a fost construită pentru a servi ca moschee de către dinastia Almohad, la sfârșitul secolului al XII-lea, și care mai târziu a devenit cea mai mare catedrală gotică din lume.

Râul Guadalquivir, simbolul Sevillei, o împarte în două.

guadalquivir (1)

guadalquivir (2)

Majoritatea locurilor de vizitat se află pe malul estic: cartierul Santa Cruz, Giralda (Clopotul Catedralei), Palatul Real Alcázar, în timp ce cartierele istorice precum Triana, parcul de distracţie Isla Mágica şi clădirile vechii Expo 92 se găsesc pe malul vestic al râului.

Catedrala, Palatul Real Alcázar și “Archivo de Indias” din Sevilla au fost înscrise în anul 1987 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Una dintre zonele cele mai bogate în atracții și obiective turistice, în special ca număr de monumente este Barrio Santa Cruz, plin de case albe, terase cu flori şi străzi înguste.

strazi Sevilla (6)

strazi Sevilla (7)

strazi Sevilla

strazi Sevilla (2)

strazi Sevilla (1)

strazi Sevilla (4)

Catedrala Sfânta Maria este cea mai mare din Spania și a treia cea mai mare biserica din lume.

catedrala Sevilla (3)

De asemenea, este cea mai mare biserică construită în stil gotic din lume.

????????????????????????????????????

Giralda, turnul în care se află clopotul Catedralei din Sevilla este cel mai celebru obiectiv turistic din Sevilla, fiind o adevărată emblemă a orașului.

catedrala Sevilla (2)

Turnul a fost inițial construit la sfârșitul secolului al XII – lea, fiind atunci minaretul unei moschei foarte mari ridicate de mauri.

Pe lângă mărimea ei, catedrala este renumită pentru faptul că aici se află mormântul lui Cristofor Columb.

El Palacio Real Alcázar, unul dintre cele mai importante obiective turistice din Sevilla, înseamnă un complex impresionant de curţi, terase şi săli în diferite stiluri arhitectonice, de la mudejar la gotic.

alcazar (2)

????????????????????????????????????

alcazar (1)