Confidenţialitate

Set Lego în culorile curcubeului, pentru a celebra comunitatea LGBT+ şi diversitatea

Compania Lego, unul dintre cei mai importanţi producători de jucării din lume, a anunţat joi că va lansa un nou set al celebrelor sale piese de construcţie din plastic, în culorile curcubeului, pentru a celebra comunitatea LGBTQIA + şi diversitatea, relatează Agerpres, citând AFP.

Alcătuit din 11 figurine monocrome, fiecare cu o coafură deferită şi cu propria culoare, setul de construcţie ”Everyone is Awesome” (”Toată lumea e minunată”), care se inspiră din steagul-curcubeu, va fi lansat pe 1 iunie, prima zi a Pride Month.

”Am dorit să creez un model care să simbolizeze incluziunea şi să celebreze pe toată lumea, indiferent de identitate sau de persoana pe care o iubeşte”, a explicat creatorul noului set, Matthew Ashton, vicepreşedintele grupului danez, responsabil de design, într-un comunicat de presă.

”Întrucât şi eu fac parte din comunitatea LGBTQIA+, ştiu că am o responsabilitate”, a subliniat acesta.

Compania Lego, a cărei denumire provine din expresia daneză ”Leg godt” (”Joacă-te bine”), aminteşte frecvent că incluziunea este una dintre valorile sale fundamentale.

”Copiii primesc pe toată lumea cu braţele deschise, fără deosebire. Ar trebui să le urmăm cu toţii exemplul”, a adăugat Matthew  Ashton, precizând că noul set se adresează tuturor pasionaţilor de lego, în special adulţilor.