Confidenţialitate

Serviciul secret al Internelor va fi restructurat

Serviciul secret al Ministerului de Interne va fi restructurat și va deveni o unitate militarizată parțial, anunță ministrul Dragoș Tudorache.

Potrivit acestuia, Direcția de Informații și Protecție Internă a ministerului a devenit în timp, o celulă izolată în cadrul ministerului deși scopul său era tocmai acela de a servi instituția cu informații.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În aceste condiții,  ministrul a decis că actuala Direcție de Informații și Protecție Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne să fie organizată după o nouă legislație mai clară și care să elimine suprapunerile de atribuții cu SRI și alte instituții.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Toți angajații vor fi supuși unor teste de integritate periodic și nu doar la intrarea în serviciu.

În plus, serviciul sectet al Internelor va fi mai suplu. O parte dintre actualii angajați vor pleca la alte structuri: Direcția Anticorupție, cea de Operațiuni Speciale și Poliția Judiciară.

Noua legislație după care va funcționa instituția, denumită Unitatea de Protecție Internă, a fost lansată în dezbatere publică, urmând să fie adoptată prin ordonanță de urgență.

Nu în ultimul rând, viitoarea Unitate de Protecție Internă va fi una militarizată, parțial însă. Ceea ce înseamnă că angajații se vor supune unor reguli de tip militar. Aici vor lucra însă și civili.